Næringsliv

Hvert tiende selskap som er notert på Oslo Børs, har kontorer i noen av verdens fremste skatteparadiser.

Går til skatteparadis

Hva har Frontline, Seadrill, BW Offshore, Stolt-Nielsen og DnB NOR til felles? De er alle registrert i skatteparadis som Bermuda, Kypros, Cayman Island eller Luxembourg.

Publisert Sist oppdatert

Hvert tiende selskap som er notert på Oslo Børs, har kontorer i noen av verdens fremste skatteparadiser, skriver Aftenposten, til sammen 20 selskaper.

– Det vil ikke forundre meg om omtrent samtlige børsnoterte selskaper har datter- eller søsterselskaper i skatteparadiser, sier Henry Larsen, underdirektør i skatteetatens regionavdelingens seksjon for kontroll.

– Det er tydelig at selskapene vil skaffe seg kapital fra Norge, men de vil samtidig slippe unna de krav om innsyn fra myndighetene og offentliggjøring av informasjon som stilles til norske selskaper, kanskje også norske skattekrav, sier Attac-leder Benedikte Pryneid Hansen hun.

Syv av ti selskap Aftenposten kontaktet ga ingen respons på saken, men hos BW Offshore sier finansdirektør Knut Sæthre at de har gode erfaringer med å være i Bermuda i forhold til forutsigbare betingelser lovmessig og skattemessig.

De øvrige norske børsselskap registret i skatteparadis er Golden Ocean Group, Dockwise, Golar NGL, Jinhui Shipping and Transportation, Northern Offshore, Seawell Limited, Floatel International, Prosafe, Deep Sea Sypply, Sea Bird Explortation, Songa Offshore, Siem Offshore, Subsea 7, Star Reefers Inc. og Northland Resources, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS