Jakter på milliarder

Publisert: 5. mai 2011 kl 09.15
Oppdatert: 5. mai 2011 kl 09.12

– I dag er det private næringslivet nærmest fullstendig avskåret fra helse- og omsorgssektoren. Konkurranseutsetting er her nærmest et ikke-tema. Våre medlemsbedrifter har derfor et veldig sterkt ønske om å få slippe til, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Brubakk, til Dagsavisen.

Det er om lag 30 selskap tilsluttet NHO og HSH som tilbyr private helse- og omsorgstjenester i dag. Av de om lag 70 milliarder kroner kommunene bruker på slike tjenester hvert åt, går om lag 6,5 milliarder til private tilbydere. Mer en tredjedel av dette beløpet sto Oslo kommune for.

Høyre og Frp ønsker også å åpne for at det private næringsliv i større grad kan få utføre mange av de tjenestene det offentlige driver på dette området. Fagforbundene og de rødgrønne partiene stritter imot.

– At det har blitt et så stort tema i valgkampen er positivt. Så også at partiene som er for mer konkurranseutsetting gjør det bra – iallfall om motivasjonen i større grad er basert på å øke kvaliteten fremfor å spare penger, sier styreleder Sjur A. Tveito i Prima Omsorg, som blant annet er inne i hjemmetjenesten i Oslo.

 

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no