Næringsliv

Konsernsjef Bjerke er fornøyd med veksten i utlån og innskudd.

Skuffende fra DNB

Svakere resultat enn ventet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag la DNB fram sine kvartalstall. Bankkonsernet skuffer på resultatet.

Resultatet før skatt ble på 2,4 milliarder kroner i første kvartal, sammenlignet med 3,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat før skatt på 3,5 milliarder kroner, ifølge TDN Finans. Dette melder DN.no

God vekst i utlån og innskudd

Konsernsjef Bjerke er fornøyd med veksten i utlån og innskudd.

– Vi har god vekst i utlån til norske små og mellomstore bedrifter, og vi fortsetter å ta markedsandeler innenfor sparing og utlån til norske forbrukere. Utlånene til våre aller største kunder økte også med nær 14 prosent i førstekvartal sammenlignet med første kvartal i fjor. Det er vi godt fornøyde med, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB.

Utlånsvolumet økte i gjennomsnitt med 8,9 prosent, og innskuddene økte med 13,8 prosent fra første kvartal 2011, ifølge kvartalsrapporten.

– Til tross for at det er stor usikkerhet om den økonomiske utviklingen internasjonalt, går det bra i Norge. Den innenlandske norske økonomien ser ut til å bli relativt lite påvirket av internasjonal uro. Vi har 80 prosent av virksomheten vår i Norge og ser derfor positivt på våre muligheter til vekst og inntjening i denne delen av banken, sier Bjerke.

Tøffe tider i vente

Bjerke poengterer at skjerpede kapitalkrav og strengere reguleringer vil påvirke konkurransesituasjonen for hele finansnæringen i de nærmeste årene.

– De finansielle ambisjonene står fast, men de vil bli mer krevende å nå som følge av nedjusterte renteforventninger og negativ regnskapsmessig effekt av sikringsinstrumenter, sier Bjerke i forbindelse med fremleggelsen.

DNB hadde ved utgangen av kvartalet en kapitaldekning på 9,3 prosent.

– DNB arbeider for å styrke kapitaldekningen opp mot 10 prosent ved utgangen av 2012 gjennom resultatoppbygging og kapitaleffektivisering, står det i rapporten.

Powered by Labrador CMS