Du får regningen

Publisert: 10. mai 2011 kl 08.51
Oppdatert: 10. mai 2011 kl 08.42

Statens tilbud til bøndene har blitt utsatt fordi det er uenighet i regjeringen om du skal betale oppgjøret over skatteseddelen eller gjennom økte matvarepriser, skriver Aftenposten.

– Det pågår løpende, hektiske møter med sikte på å finne en avklaring, sier statens forhandlingsleder Leif Forsell, om det manglende tilbudet.

Det er flere forhold som spiller inn. For det første er 2011 et valgår, og for Senterpartiet er det viktig å kunne vise til et godt jordbruksoppgjør for å vise at de er på bøndenes parti og at deres regjeringsdeltakelse gir uttelling for dem.

Dessuten holder landbruks- og matdepartementet på med en jordbruksmelding som skal være klar før valget, og som skal legge føringer for jordbrukets utvikling i Norge i årene fremover. Også her har Sp interesser på bøndenes vegne, ifølge Aftenpostens kilder.

Bøndene krever 2,6 milliarder kroner hvorav 580 millioner skal tas ut i økte priser, resten over statsbudsjettet. Det skal gi bøndene en lønnsvekst på 45 000 kroner i året pr. årsverk.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no