Samfunn

Finanskrise med Frp

Tidligere Høyre-leder og statsminister Kåre Willoch tror Frps økonomiske politikk med skattekutt og økte bevilgninger til vei og helse vil gjøre at finanskrisa kommer til Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis man faktisk gjennomfører Frps økonomiske politikk, legger man grunnlaget for at også Norge vil bli rammet av den type krise vi har sett herje i verden de siste årene. Hvis det er noe vi har lært de siste årene, er det at slike kriser er en katastrofe for vanlige folk, sier Willoch til Klassekampen.

Han frykter derfor at en valgseier for Høyre og Frp i 2013 kan føre til kollaps for høyrepartiene.

– Hvis man skulle vinne valget i 2013 på en løfteflom fra Frp, legger man samtidig grunnlaget for å tape stort i 2017. Derfor må man være veldig varsom med å skape urealistiske forventninger. Man kan ikke tro at man kan senke bensinprisen med to kroner, fjerne alle bomringer, øke veibevilgningene og samtidig få bukt med trafikken i storbyene, sier han.

Hans forklaring på hvorfor han likevel ønsker regjeringssamarbeid med Frp, er at Høyre-leder Erna Solberg har stilt klare krav for et slikt samarbeid, skriver Klassekampen.

Powered by Labrador CMS