Samfunn

Frir til offentlig ansatte

Med ros til den jobben de gjør og løfter om anbudsutsetting av tjenester i omsorgssektoren og brukertilpasset turnus, frir Høyres nestleder Bent Høie til ansatte i offentlig sektor.

Publisert Sist oppdatert

– Vi må ta selvkritikk på at vi ikke har vært flinke nok til å rose den viktige jobben offentlig ansatte gjør. Det har gjort det vanskelig for mange i offentlig sektor å stemme Høyre, sier Høie til Klassekampen.

Høyre åpner sitt landsmøte til helgen, og offentlig sektor er en av venstresidens sterkeste bastioner. Her kan det være stemmer å hente – og Høyre frir med blant annet med anbudsutsettinger av offentlige tjenester i omsorgssektoren.

Dessuten at arbeidsgiver skal ha styringsretten over hvem som skal dra nytte av en brukertilpasset turnus der. Videre vil Høyre at private, frivillige og ideelle skal få bidra med sine velferdstilbud på like vilkår.

– Dette minner mer om en krigserklæring enn et frieri. Vi kommer til å anbefale våre medlemmer å stemme på andre partier enn Høyre, sier nestleder Geir Mosti i Fagforbundet.

– Skal vi nå våre politiske mål er vi avhengige av at høyrestyrte kommuner har den beste arbeidsgiverpolitikken, sier Høie.

I forhold til de eldre vil Høyre også at eldre og pleietrengende skal få skattelette for betalt ekstrahjelp i hjemmet, skriver Dagbladet.

– Det er å gi skattelette for sølvpuss og gartnere til de som er født med sølvskje i munnen. Det er dobbelt urettferdig. Det er jeg imot, sier Aps finanspolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen.

Powered by Labrador CMS