sz622ec4.jpg
Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen, statsviter Frank Aarebrot og FpU-leder Himanshu Gulati under gårsdagens pressekonferanse.

Frp forsvarte seg mot innvandringskritikken

Publisert: 18. september 2013 kl 09.51
Oppdatert: 24. november 2021 kl 01.54

Sammen med FpU-leder Himanshu Gulati tok nestleder Ketil Solvik-Olsen i mot internasjonal presse tirsdag.

På pressekonferansen, som ble direkteoverført i de største nettavisene, gikk han igjennom partiets historie, og dagens situasjon der partiet er svært nær en plass i regjeringen.

Solvik-Olsen følte at sammenkoblingen med Anders Behring Breivik, og påstandene om at Frp er et innvandringsfientlig og høyrepopulistisk parti, var urettferdige.

– Det er store sjanser for at vi får en finansminister og en olje- og energiminister fra Frp. Da er det viktig at disse personene kan diskutere de viktige sakene, og ikke disse feilaktige opplysningene, sa han til de frammøtte.

Journalist Björn Lindahl, som har bodd i Norge i mange år - og som sitter i styret for Utenrikskorrespondentenes forening i Norge, mener at norsk presse ikke forstår hvor stor Breivik-saken er i utenlandske medier:

– Alt som skrives om Norge har Breivik som inngangsport, sa han.

Den svenske journalisten spurte Ketil Solvik-Olsen om han angret på partiets bruk av ordet "snikislamisering", noe Solvik-Olsen gjorde.

Saken fortsetter under annonsen

Uttalelser fra Christian Tybring-Gjedde om at flertallet av innbyggerne i Oslo vil være asiater eller afrikanere innen 2050, ble også trukket frem av utenlandske journalister.

Professor i sammenlignende politikk, og Ap-medlem, Frank Aarebrot, var hentet inn som sannhetsvitne av Frp. Han støttet partiet langt på vei, men måtte erkjenne at noen av uttalelsene til Christian Tybring-Gjedde var fremmedfientlige.