Samfunn

KrF i hellig krig

Ja eller nei til kravet om kristen tro for de tillitsvalgte i KrF – den såkalte bekjennelsesplikten – blir det mest betente spørsmålet når partiet samles til landsmøte i Trondheim i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Et flertall på landsmøtet – inkludert avtroppende partileder Dagfinn Høybråten og påtroppende Knut Arild Hareide – ønsker en endring. Først må den såkalte beskyttelsesparagrafen mot endring av formålsparagrafen fjernes. Så kan landsmøtet stemme over selve bekjennelsesplikten, skriver Aftenposten.

Men begge endringer krever to tredjedels flertall, og om spørsmålet får så stor oppslutning er usikkert. Avisen Vårt Land har tidligere skrevet at motstanden mot endringen er sterk på Vestlandet. Mens ungdomspartiet KrFU går inn for endringen, sier flere av fylkeslederne der likevel nei.

– Jeg mener det er logisk og naturlig for et kristelig folkeparti å ha kristne tillitsvalgte. Det skaper troverdighet og trygghet, sier KrFU-leder i Rogaland, Marie Ljones, og får støtte av KrFs varaordfører i Oslo, Aud Kvalbein, som ikke synes det er særlig klokt å ta bort bekjennelsesparagrafen.

– Dette er en sovende paragraf. Det er ryddigere å ha fokus på KrFs formål og politikk. Vi har funnet et kompromiss som trygger det kristne verdigrunnlaget, sier påtroppende partileder Knut Arild Hareide.

Powered by Labrador CMS