Samfunn

Lae på topp

Tidligere byrådsleder i Oslo Erling Lae er landets mest populære fylkesmann blant egne ordførere og rådmenn. De tidligere statsrådene Øystein Djupedal og Lars Sponheim tar bunnen på fylkesmennenes karakterbok.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i en gjennomgang Kommunal Rapport har gjort med utgangspunkt i en undersøkelse som er utført for Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

De øverste lederne i kommunene ble bedt om å sette karakter på en skala fra 1 til 6 på fylkesmennenes innsats. I snitt ble karakteren 4,4 på spørsmål om hvor godt fylkesmennene løser oppgavene sine.

Vestfolds ferske fylkesmann Erling Lae topper listen med en score på 5. På de neste pallplassene finner vi Oddvar Flæte i Sogn og Fjordane og Inge Ryan i Nord-Trøndelag.

Bunnplassene innehas av de tidligere statsrådene Djupedal, som får karakteren 4,07 i Aust-Agder, Lars Sponheim som scorer 3,79 i Hordaland og konstituert fylkesmann i Rogaland Harald Thune som får karakteren 3,64.

Thune sier at en forklaring kan være at fylket har mange arealsaker der det er reelle konflikter mellom sentrale retningslinjer og lokale oppfatninger. (©NTB)

Powered by Labrador CMS