anne_grete_str_.jpg

Trosser stortingsgruppen

Publisert: 6. april 2011 kl 09.11
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 21.55

Etter det VG kjenner til skal det ha vært åpen strid mellom Aps stortingsgruppe og helseministeren om denne saken i mange måneder. Men når forslaget til ny lov legges frem om noen dager, vil det være helseministerens syn som blir presentert – med stortingsgruppen lojalt bak.

– Det er riktig at det har vært diskusjon og uenighet om dette. Det er også riktig at jeg har hatt et engasjement i saken. Men stortingsgruppen stiller seg nå enstemmig bak proposisjonen, sier Aps fungerende parlamentariske leder Martin Kolberg til VG.

Forslaget det ikke blir noe av gjelder såkalt brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og vil si at en funksjonshemmet, med hjelp av kommunen, får tildelt et visst antall timer hvor han eller hun fritt kan disponere en assistent.

Helseministeren har brukt en svensk modell for å beregne kostnadene til BPA. Hun mener en slik ordning vil koste 18 milliarder kroner i året mens Aps stortingsgruppe mener den vil koste mellom en og to milliarder. BPA-ordningen ble utvidet både i 2009 og 2010, skriver VG.

 

Saken fortsetter under annonsen