Nyskaping

Telenor-sjef Sigve Brekke forteller at 5G vil bli fundamentet for all digital kommunikasjon og er en fleksibel verktøykasse for digitalisering av samfunnet.

5G-testingen i gang

Klart til bruk i Norge rundt 2020.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med mobilgiganten Huawei har Telenor gått i gang med testingen og utviklingen av 5G før det blir klart til bruk i Norge rundt 2020, skriver InnoMag.

Da teknologien ble demonstrert for første gang i Norge på mandag, kom det frem at robot-kirurgi og selvkjørende biler blir blant de tingene som blir en realitet med femte generasjons mobilnett.

– 5G vil bli fundamentet for all digital kommunikasjon og er en fleksibel verktøykasse for digitalisering av samfunnet. Norge er et viktig testlaboratorium for å lykkes med ny teknologi, og med dagens test har vi tatt et viktig steg for å bygge den digitale framtiden i land hvor Telenor opererer, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding.

Under testen fortalte Telenors kirurg Naeem Zahid hvordan en 5G-støttet robot kan redde liv med millimeterpresis kirurgi og stille diagnoser på pasienter på et blunk. For fiskerinæringen blir 5G en etterlengtet løsning for å øke bransjens lønnsomhet. Avanserte sensorer og bildeanalyser kan overvåke hver enkelt fisk i merden og for eksempel hente ut fisk som er smittet av lus på et tidlig stadium.

Powered by Labrador CMS