Nyskaping

Innovasjon Norge nest mest attraktiv for økonomistudenter

Innovasjon Norge er nummer to, og hopper oppover på årets liste over de mest attraktive arbeidsplassene for økonomistudenter. Nå nærmer de seg DNB, viser en ny kåring i regi av Universum.

Publisert Sist oppdatert

– Vi i Innovasjon Norge er selvfølgelig kjempefornøyde med å komme så høyt opp i en slik kåring. For å være relevante i fremtiden er det helt essensielt at de beste har lyst til å jobbe med og hos oss. De skal i neste omgang bidra til at de bedriftene vi jobber med gjør det bedre og lykkes, sier Yvonne Fosser, HR-direktør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Andreplassen på årets liste over de mest attraktive arbeidsplassene for økonomistudenter betyr at Innovasjon Norge siden 2011 har klatret 13 plasser opp på Universum-listen. Listen toppes av DNB.

Vil være med

Universum er et globalt byrå som løpende kartlegger attraktiviteten til arbeidsgivere i femti land verden rundt. Den norske undersøkelsen bygger på Universums «Student Survey 2017» - en kandidatundersøkelse gjennomført i perioden januar til mars i år blant 14.000 studenter i Norge, derav 4200 økonomistudenter.

– Vi tror studentene som har svart her ser den viktige rollen Innovasjon Norge spiller i utviklingen av framtidens næringsliv. De ønsker å være med på det laget som skaper det nye Norge og de nye norske næringene og arbeidsplassene som vi skal leve av i fremtiden, sier Fosser.

Nummer én på innovasjon

Undersøkelsen viser også økende oppmerksomhet knyttet til temaet innovasjon, og at jobbsøkere i større grad legger vekt på dette ved valg av arbeidsgiver. Det ligger da antakelig i navnet, for blant norske økonomistudenter er Innovasjon Norge den norske arbeidsgiveren som i Universum-undersøkelsen klarest blir forbundet og assosiert med ordet «innovasjon». På de ni neste plassene bak Innovasjon Norge følger solide aktører som Microsoft, Kongsberg Gruppen, Jotun, HP, Finn og Ikea, Procter & Gamble, Telenor og Atea.

Topp tre blant ingeniørstudentene er Telia, Ulstein Group og Kongsberg Gruppen, mens tilsvarende for IT-studentene er Google, Microsoft og Kongsberg Gruppen.

Fremtidsrettet

Yvonne Fosser mener millennium-generasjonen er opptatt av å jobbe med noe meningsfullt:

– Vi får tilbakemeldinger på at vi lykkes i å formidle Innovasjon Norges rolle i omstillingen av norsk næringsliv. I dagens omstilling handler det også om å skape fremtidens næringer der bærekraft står sentralt. Dagens business-studenter ser fremover og vil være med på denne fremtidsrettede omstillingen. De ønsker å være med på å skape fremtidens arbeidsplasser, sier Fosser.

– Det at vi jobber internasjonalt med kontor i 34 land er nok også med på å gjøre oss attraktiv for unge globalister, legger hun til.

Også tidligere undersøkelser peker på Innovasjon Norge som en attraktiv arbeidsgiver. I Universum-undersøkelsen for 2016 var Innovasjon Norge nummer to blant yrkesaktive med økonomiutdanning og nr fire blant økonomistudentene. Også i Karrierebarometerets undersøkelse blant 5800 studenter i 2016 var Innovasjon Norge på topp som drømmearbeidsgiver for gruppen økonomistudenter.

Økonomistudentenes drømmearbeidsplasser:

1. DNB

2. Innovasjon Norge

3. Google

4. Norges Bank

5. Statoil

6. Skatteetaten

7. McKinsey & Company

8. PwC

9. EY

10. Norgesgruppen

Kilde: Universum

Powered by Labrador CMS