Nyskaping

Mobilbetaling er i ferd med å bli helt vanlig i de nordiske landene.

Svensk storbank kjøper Vipps-partner

I februar inngikk betalingsselskapet et samarbeid med Vipps som skulle gjøre den norske tjenesten fra DNB bedre. I dag kjøpte den svenske storbanken Swedbank selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Målet med oppkjøpet av betalingsselskapet PayEx er ifølge en børsmelding fra Swedbank å møte kundenes behov for digitale betalingsløsninger.

Oppkjøpet skaper «gode forutsetninger for å fortsette å utvikle langsiktige og attraktive betalingsløsninger for detaljhandel og forbrukere», heter det i børsmeldingen.

PayEx har rundt 500 ansatte fordelt på de nordiske landene, og tilbyr betalingsløsninger på nett, mobil, og fysisk handel. De gar rundt 10.000 kunder og behandler omkring 250 millioner svenske kroner årlig. I 2016 hadde selskapet en omsetning på 541 millioner svenske kroner, og et resultat før skatt på 78 millioner svenske kroner.

– Unikt

Dermed hiver den svenske storbanken, som i Norge er en ren forretningsbank, seg inn i et marked i eksplosiv vekst. I Norge har digitale betalingstjenester- og plattformer for mobil blitt hverdagslig gjennom tjenester som Vipps og MobilePay.

– PayEx er et unikt selskap, og vi er glade for å gjøre dette oppkjøpet. Det er stor kompetanse og kunnskap i selskapet, og vi vil fortsette den positive utviklingen sammen, skriver Birgitte Bonnesen, administrerende direktør i Swedbank i børsmeldingen.

Så sent som i februar inngikk PayEx et samarbeid med DNBs svært populære tjeneste Vipps. Partnerskapet skulle bidra til at Vipps kunne benyttes flere steder enn tidligere.

– Avtalen med Vipps er strategisk viktig for PayEx og vi ser frem til å kunne tilby Vipps som betalingsmetode til alle våre brukersteder. Det Nordiske markedet rundt mobile lommebøker har hatt en rivende utvikling de siste årene, hvor vi ser at Vipps har tatt en dominerende plass i det norske markedet, sa PayEx konsernsjef Raymond Klavestad i den anledning.

I dagens børsmelding skriver samme person at han «ser frem til en rask økning av kvaliteten for kundene av begge sider som samarbeider med Swedbank».

Oppkjøpet må godkjennes av det svenske konkurransetilsynet, og vil ved overtakelse være et heleid datterselskap i Swedbank. Prisen for oppkjøpet er ikke oppgitt.

Powered by Labrador CMS