kaos_multitaski.jpg
Går du for fort fram i en kaotisk situasjon, blir du mer skjødesløs. Trekk deg tilbake og pust litt først.

3 tips om å beholde roen i kaos

Redaksjonen
Publisert: 13. september 2013 kl 09.41
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.22

Det skjer ofte mange ting på en gang på en arbeidsplass, og noen ganger drar det seg såpass til at situasjonen blir kaotisk. Kevin Daum, entreprenør og forfatter av «Video Marketing for Dummies», kommer i et blogginnlegg hos Inc.com med mange råd om hvordan du kan beholde roen i kaos. Dette er tre av dem:

  • Hold på rutiner
    Problemer som har oppstått må løses, men hvis du ignorerer de vanlige oppgavene dine, vil du bare skape flere problemer og mer kaos, mener Daum. Prioriter oppgaver og kommuniser ærlig med kundene. Det er bedre å fortelle sannheten og bidra med det du kan enn at alt plutselig kollapser, uten at noen har forventet det.
  • Ta en liten pause
    Trekk deg tilbake og bruk litt tid for deg selv istedenfor å kaste deg ut i panisk aktivitet. Det gjør det lettere å tenke igjennom løsninger. Etter dette kan du snakke med kolleger og medarbeidere på en rolig måte.
  • Sett ned tempoet – og pust
    Blant racerkjørere sies det at ro bak rattet betyr hurtighet på banen. Går du for fort fram i en kaotisk situasjon, blir du mer skjødesløs. Dette kan gjøre en allerede kaotisk situasjon verre. Forsøk å beholde roen og ikke stresse tempoet for mye. Oppmuntr også temaet ditt til å sette ned tempoet til et nivå der de klarer å jobbe metodisk og godt. Det er heller ikke til hjelp at man hiver etter pusten eller hyperventilerer. Trekk pusten dypt noen ganger og forsøk å roe ned. Hvis alle holder seg fokuserte og rolige, får du gjort mer på mindre tid.