Rasmus Hansson: – Stortingspresidenten bør trekke seg

Publisert: 17. november 2021 kl 09.19
Oppdatert: 17. november 2021 kl 09.19

MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson ber stortingspresident Eva Kristin Hansen trekke seg etter at hun brøt reglene for pendlerboliger.

– Hun har vel ikke gjort noe mer galt enn andre, men hun sitter i landets nest høyeste verv. Den som sitter der, må ta ekstra mye ansvar og vise at nå skal vi ha slutt på den lettvinte misforståelseskulturen med privilegier på Stortinget. Hun bør vise det med å trekke seg, sier Rasmus Hansson til  NRK.

Det var tirsdag kveld at  Adresseavisen skrev at Eva Kristin Hansen (Ap), som ble valgt til stortingspresident i oktober, i 2014 etablerte seg med sin mann i deres felles bolig på Ski, 29 kilometer fra Oslo. Adressen hun oppga til Stortinget, var Trond Giskes leilighet i Trondheim, hvor hun leide en hybel. Reglene krever at du bor minst 40 kilometer unna Stortinget for å få pendlerbolig.

I en epost til Adresseavisen beklaget Hansen.

– Flere representanter har denne høsten blitt klar over at de har misforstått regelverket knyttet til pendlerboliger. Jeg er dessverre blant dem. Jeg kan ikke annet enn å beklage at jeg ikke sørget for å sjekke dette grundig, skrev hun.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no