Illustrasjonsfoto.

Foto

AP Photo/Robert F. Bukaty.

Rederiforbundet

Unødvendig komplisert regelverk

Publisert: 21. juni 2021 kl 09.17
Oppdatert: 21. juni 2021 kl 09.17

Forbundet har utfordret vært kritisk til karantenehotellordningen. Selv om regjeringen nå åpner for å lempe på den for dem som har oppholdt seg i EØS / Schengen siste ti døgn før ankomst til Norge, må øvrige innreisende fortsatt tilbringe 3–4 av 7–8 karantenedager på hotell.

Flere norske sjøfolk som tjenestegjør internasjonalt, tilbringer gjerne 70–80 prosent av sin totale tid borte fra familien som følger av ulike land karanteneordninger, ifølge Rederiforbundet.

Nå er det innført og ordnet hvor arbeidsgiver kan søke Arbeidstilsynet om godkjenning av arbeidstakers bolig som alternativt oppholdssted. Forutsetningen er ifølge Arbeidstilsynet at ingen andre oppholder seg i boligen, hvilket Rederiforbundet mener gjør at ordningen fremstår lite praktisk.

– Vi skjønner ikke hvorfor myndighetene ikke kan vise egne borgere større tillit, sier Rederiforbundets administrerende direktør Harald Solberg.

– Sjøfolk utfører et samfunnskritisk oppdrag og har stått på gjennom hele pandemien. Reglene om karantenehotell rammer dem uforholdsmessig hardt ettersom de allerede tilbringer halve tiden borte fra familien. Når vi har påpekt at Norge også med dette bryter internasjonale anbefalinger, kan vi ikke forstå hvorfor man går veien om en upraktisk og byråkratisk løsning, sier han.

Saken fortsetter under annonsen