Samfunnsansvar

SULT: En gutt får armen sin målt for å se om han lider av underernæring i Kuach i Sør-Sudan.

1,4 millioner barn risikerer å sulte i hjel

Nesten 1,4 millioner barn i Nigeria, Somalia, Sør-Sudan og Jemen lider av alvorlig underernæring og kan dø av sult i løpet av året, advarer UNICEF.

Publisert Sist oppdatert

Jemen, hvor kamphandlingene har rast i snart to år, er 462.000 barn rammet av akutt feilernæring, mens 450.000 barn er alvorlig underernært nordøst i Nigeria, opplyser FN-organisasjonen.

UNICEF-direktør Anthony Lake ber verdenssamfunnet om å handle raskt.

Nå finner vi døde dyr, tomme vannhull og tomme byer

–Vi kan fortsatt redde mange liv, sier han.

I Somalia har tørke ført til at 185.000 barn risikerer å sulte, og tallet er ventet å stige til 270.000 i løpet av de neste månedene.

– Det har ikke regnet på lenge. Det har ført til at husdyrene har dødd og at avlingene har visnet. Nå finner vi døde dyr, tomme vannhull og tomme byer. Folk har migrert i jakten på vann og mat, forteller Redd Barnas leder i Danmark, Jonas Lindholm.

Folk har migrert i jakten på vann og mat

Halvparten av befolkningen sliter med matmangel, og flere steder er det brutt ut kolera og diaré, som spres i drikkevannet, skriver Al Jazeera.

I Sør-Sudan er over 270.000 barn underernært, og det er erklært hungersnød i deler av delstaten Unity nord i landet, hvor det bor 20.000 barn.

Kamper mellom regjeringen og opprørsgrupper i landet har forhindret at nødhjelp kommer fram til dem som er rammet av matmangel.

Powered by Labrador CMS