Samfunn

LONDON BRIGDE: Politiet samler bevis etter terrorangrepet i London lørdag kveld.

Flere pågripelser etter London-terror

Politiet sier de har pågrepet flere personer etter å ha aksjonert mot adresser i bydelene Newham og Barking i London.

Publisert Sist oppdatert

Politiet skriver på sine nettsider at «et antall mennesker» har blitt pågrepet og blir avhørt etter razziaer på en adresse i Newham og en annen i Barking. De opplyser videre at de fortsatt er til stede på de aktuelle adressene og gjør søk.

Fra før er tolv personer pågrepet kjølvannet av terroraksjonen, på flere adresser i bydelen Barking øst i engelske hovedstaden.

Sju personer ble drept da en varebil kjørte inn i en folkemengde på London Bridge før tre menn deretter gikk til angrep med kniv. Alle de antatte angriperne ble skutt og drept av politiet i løpet av få minutter. 48 personer er såret etter angrepet og 21 av disse oppgis å være kritisk skadd.

Politiet sier de kjenner identiteten til de tre personene som står bak angrepet, og at de vil offentliggjøre navnene «så snart det lar seg gjøre». Terroristgruppen IS har påtatt seg ansvaret gjennom et av sine propagandaorganer, men opplysningen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Markering

Det vil bli holdt en stor minnemarkering i London mandag kveld, opplyser byens ordfører Sadiq Khan.

Markeringen starter klokka 18 og skal holdes i Potter Fields Park i nærheten av London Bridge, der angrepet lørdag startet.

– Ved å stå sammen som en by, vil vi sende et signal til hele verden: London-boere vil aldri la seg kue av terror, sier Khan.

Fakta om terrorangrepet i London lørdag

  • Sju personer ble drept i terrorangrepet og 48 såret på London Bridge og Borough Market lørdag kveld. Tilstanden var søndag kritisk for 21 av de sårede.
  • Politiet fikk melding 22.08 lørdag kveld 3. juni om at en hvit varebil kjørte ned fotgjengere på London Bridge.
  • Varebilen fortsatte til Borough Market i nærheten.
  • Tre gjerningsmenn forlot varebilen og gikk så til angrep på folk med kniver og macheter.
  • De tre angriperne ble skutt og drept av politiet innen åtte minutter fra den første meldingen om angrepene.
  • Klokka 0.25 lokal tid søndag 4. juni erklærte politiet at angrepet var en terrorhandling.
  • Ifølge BBC kjenner politiet identiteten til gjerningsmennene men vil foreløpig ikke gå ut med navnene.
  • Tolv personer er så langt pågrepet i forbindelse med angrepet. Alle ble pågrepet under en politiaksjon i Barking i Øst-London.
  • Statsminister Theresa May sier det ikke er noe som tyder på at lørdagens angrep i London kan knyttes til angrepene i Manchester i mai og på Westminster Bridge i London i mars.
Powered by Labrador CMS