Samfunn

Hans Olav Syversen blir advokar fra nyttår.

Riksrevisor-kandidatene til KrF allerede klare for nye toppjobber

Klare for direktør- og advokatstillinger.

Publisert Sist oppdatert

Sent i forrige uke ble det klart at Per Kristian Foss fikk fortsette som Riksrevisor. Det ble lenge spekulert i om Høyre ville gi vervet til KrF. De tidligere stortingsrepresentantene Hans Olav Syversen og Line Henriette Holten Hjemdal ble nevnt som kandidater fra partiet.

Men selv om Høyre og Foss beholder vervet, vil ikke de profilerte KrFerne gå arbeidsledige. Allerede mandag morgen er det kjent at de to skal jobbe som henholdsvis direktør og advokat fra rett over nyttår.

Til organisasjonslivet

Holten, som de to seneste periodene har vært femte visepresident på Stortinget, blir ny samfunnspolitisk direktør i fagorganisasjonen Tekna.

– I mitt politiske engasjement innen miljø og klima, samt næringspolitikk, har jeg sett hvor viktig innovasjon og teknologiutvikling har vært for byggingen av Norge. Svarene for fremtidens Norge ligger nettopp i drivkraften og kunnskapen som Teknas medlemmer har, sier Holten Hjemdal i en pressemelding.

Hun starter i ny jobb 3. januar 2018.

Tilbake til jussen

Syversen, som er utdannet jurist, har de seneste periodene vært finanspolitisk talsperson for KrF og ledet finanskomiteen på Stortinget.

Etter å ha tapt sin plass på Stortinget i høst vender han tilbake til jussen. Det avslører han i partiets interne magasin, Idé.

– Fra 1. januar blir det advokat-vegen for meg, med andre ord – «back to basics», sier han, uten å fortelle hvor han skal jobbe.

Powered by Labrador CMS