Samfunn

Nestleder i Ap, Hadia Tajik sier partiet skal mobilisere de som ikke er sikre ved å vise at «Ap har den beste politikken for vanlige arbeidsfolk». Her sammen med partileder Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets halvårlige pressekonferanse.

Fire av ti usikre hvem som har best ledighetspolitikk

Fire av ti er usikre på hvilket norsk parti som er best på økonomisk trygghet ved ledighet, viser en ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

– Andelen som ikke har en oppfatning er oppsiktsvekkende høy og burde interessere flere partier, men særlig Arbeiderpartiet, sier valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU i Trondheim til Dagsavisen.

28,5 prosent av de spurte mener Arbeiderpartiet har best politikk for å sikre økonomisk trygghet ved ledighet. Åtte prosent svarte Høyre, mens 11,2 prosent valgte SV. Det kommer fram i YS' arbeidslivsbarometer som blir lagt fram under Arendalsuka tirsdag.

Hele 38 prosent svarte at de ikke vet.

– Jeg merker meg at det er mange som er usikre på hvilket parti de mener er best i disse viktige spørsmålene. Det får vi ta med oss. Vi skal mobilisere dem som ikke har bestemt seg ved å vise fram at vi har den beste politikken for vanlige arbeidsfolk, sier nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik til avisa.

I 2017 fikk Arbeiderpartiet velgernes tillit på eldreomsorg, mens flere oppga at de hadde høyere tillit til både Venstre og Høyre når det kom til økonomi, industri og sysselsetting.

Powered by Labrador CMS