Samfunn

Nesten halvparten av sykepleierstudentene ved Nord Universitetet i Mo i Rana ved Campus Helgeland fikk stryk på Nasjonal deleksamen.

Her får halvparten av sykepleierstudentene F

Se hvordan din utdanningsinstitusjon gjorde det her.

Publisert Sist oppdatert

Hele 47,5 prosent av sykepleierstudentene i Mo i Rana fikk stryk på nasjonale deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Tilknyttet samme universitet i Vesterålen hadde de fremtidige sykepleierne en strykprosent på 42,5 prosent.

De andre nordlige utdanningsinstitusjonene gjorde det heller ikke mye bedre. Sykepleierstudentene i Hammerfest og Harstad ved universitetet i Tromsø hadde en strykprosent på henholdsvis 45,5 prosent og 45,4 prosent.

Ved Høgskolen i Molde fikk også 41,8 prosent av sykepleierstudentene stryk.

Tall fra NOKUT viser at det generelt er høy strykprosent blant sykepleierstudenter i Norge.

2 av 10 stryker nasjonalt

Halvparten av sykepleierstudentene fikk C eller bedre på den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi.

Vi skulle gjerne sett bedre resultater

22 prosent av studentene strøk, viser takk fra NOKUTs nasjonale deleksamen som ble lagt frem onsdag.

– Resultatene er omtrent identiske med resultatene fra sist gang eksamen ble gjennomført. Med tanke på at anatomi, fysiologi og biokjemi er basisfag i utdanningen skulle vi gjerne sett bedre resultater, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

Videreutvikle utdanningen

Mørland understreker at tidligere analyser viser at studentenes startkompetanse har mye å si på resultatene. Det vil si at programmer med lavere inntakskvalitet normalt får svakere eksamensresultater.

Han er likevel overbevist om at nasjonal deleksamen gir institusjonene en unik mulighet til å lære av hverandre:

– Dette er andre gang vi gjennomfører eksamen i fullskala – altså at alle sykepleierutdanningene i Norge deltar. Det betyr masse kunnskap som bør deles og brukes på tvers av lærerstedene. Jeg håper at fagmiljøene dykker ned i resultatene og bruker dem i arbeidet med å videreutvikle sykepleierutdanningene i Norge.

Nasjonal deleksamen

  • NOKUT arrangerer nasjonale deleksamener for sykepleierstudenter i samarbeid med Nasjonalt profesjonsråd for utdanning og forskning innen sykepleie. Alle høyskolene og universitetene som utdanner sykepleiere, deltar i prosjektet. Den nasjonale deleksamenen omfatter emnene anatomi, fysiologi og biokjemi for studenter i bachelorgradsstudiet i sykepleie.

  • Nasjonale deleksamener i høyere utdanning skal gi myndighetene nyttig informasjon om studentenes kunnskapsnivå og gi fagmiljøene mulighet til å sammenligne seg med tilsvarende fagmiljøer ved andre institusjoner og utvikle seg på grunnlag av dette. NOKUT gjennomfører pilotprosjektet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS