Samfunn

Nye el-biler ved hovedkontoret til Coca-Cola Norge.

–Overraskende stor nedgang i forbruk

Coca-Cola European Partners kjøper hjemmeladere til ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke slapp Coca-Cola nyheten om at de skifter ut fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e.

I første omgang er det snakk om 100 biler, men ifølge finansselskapet Arval som står for leasingen av bilene, gjelder avtalen 280 elbiler innen to år.

– Det er banebrytende også sammenlignet med andre land, sier Michael Benabdallah i Arval Norge.

Arval er blant verdens største leverandører av leasing og andre firmabiltjenester med 6,400 ansatte i 29 land. Selskapet leverer leasing av rundt 6,000 firmabiler til Coca-Cola i 10 land.

Selskapet etablerte seg i Norge i fjor blant annet for å satse tyngre på elbiler til bedrifter og leveranse av andre miljøvennlige transportløsninger og -tjenester.

Arval har aldri før inngått en kontrakt på en slik størrelse der hele flåten består av elektriske eller hybrid biler.

– Norge er helt klart i front når det gjelder elbiler og miljøvennlig transport. Rammebetingelsene er gode her, avgiftssystemet er motiverende og nordmenn er opptatt av å ta vare på miljøet. En avtale av en slikt kaliber er en stor honnør til den norske ordningen og alle politikerne som har bidratt til å få den på plass. Vi i Arval ønsker å overføre erfaringene fra det norske markedet til andre land der vi har virksomhet, sier Michael Benabdallah.

For Coca Colas del gjør overgangen til renere transport at selskapet sparer miljøet for om lag 300 tonn CO2 hvert år.

Hvorvidt det også fører til lavere kostander, holder selskapet foreløpig tilbake.

– Vi gjennomfører denne elbilsatsingen fordi det er riktig for miljøet, og fordi dagens elbilpolitikk gjør det gunstig økonomisk – både for selskapet og for de ansatte. Gjennom vår deltakelse i klimanettverket Norge 203040 ser vi at flere store aktører i næringslivet tenker i samme retning. I tillegg ser vi at medarbeiderne ønsker og forventer at vi tar slike grep, sier administrerende direktør i Coca Cola European Partners Norge, Stein Rømmerud.

Kommunikasjonssjef, Mette Vinther Talberg, skriver i en epost til DP at de ikke går ut med konkrete tall, men minner samtidig om at selskapet betaler for installering av hjemmeladere hos ansatte som har mulighet for det. I tillegg dekker de strømmen de bruker til lading:

– Og det er fortsatt mye mer lønnsomt enn å betale for drivstoff, skriver hun.

Ifølge Talberg har nedgangen i drivstofforbruk for alle firmabiler i selskapet allerede blitt overraskende stor, selv om kun 30 biler er på plass til nå.

– Det blir veldig spennende å følge nedgangen i drivstofforbruk fremover når alle bilene er levert, skriver hun.

Powered by Labrador CMS