Samfunn

Arne Skauge (midten) i samtale med tidligere svensk finansminister professor Anders Borg og Jan Tore Sanner under Høyres landsmøte i 2012.

Arne Skauge inn i styret til Finanstilsynet

Publisert Sist oppdatert

Tidligere finansminister og en av opphavsmennene til Oljefondet, Arne Skauge, trer inn i det nye styret til Finanstilsynet. Det melder regjeringen i en pressemelding.

Skauge var først handelsminister under Willoch-regjeringen fra 1981 til 1983, deretter finansminister i en kort periode i 1986 da Willoh-regjeringen måtte gå som følge av kabinettspørsmål knyttet til den såkalte påskepakken med en rekke innstrammingsforslag. Skauge kom tilbake som finansminister enda engang under Syse-regjerigen i 1989-1990.

Skauge er siviløkonom fra NHH og har etter sin politiske karriere vært konserndirektør i DNB og administrerende direktør i Den norske Bankforening og Finansnæringens Hovedorganisasjon. Han er for tiden pensjonist.

Det nye styret i Finanstilsynet blir ledet av professor Finn Arnesen ved Senter for europarett ved UiO.

Boliglånskrav

Finanstilsynet foreslo å fjerne boliglånskrav på den siste dagen før det nye styret ble offentliggjort. Endringene ble møtt med skuffelse av blant andre OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

– OBOS er dessverre ikke overrasket over at Finanstilsynet fortsatt ønsker å begrense tilgang på boliglån ved å opprettholde og ytterligere stramme inn lånemulighetene for folk som skal kjøpe bolig for å bo selv. Det er også et stort paradoks at Finanstilsynet i stedet foreslår å lette opp på kredittrestriksjonene for hobbyinvestorer dersom formålet er å begrense gjeld i husholdningene. Vi håper Finansdepartementet og politisk ledelse tar grep slik at det blir lettere for vanlige folk å komme inn på boligmarkedet, sier Kjørberg Siraj.

Powered by Labrador CMS