Foto

Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Halvparten av barn i studie var ikke aktive nok

Publisert: 10. april 2019 kl 09.40
Oppdatert: 10. april 2019 kl 09.40

En undersøkelse av 1.300 barnehagebarn i Sogn og Fjordane, viste at bare halvparten var så fysisk aktive som Helsedirektoratet anbefaler.

Barna, som er mellom tre og seks år gamle, gikk med aktivitetsmåler i 14 dager for å se hvor mye de beveget seg, melder NRK.

Helsedirektoratet anbefaler fysisk aktivitet med moderat til høy intensitet minst én time om dagen for norske barn. 45 prosent av barna i undersøkelsen nådde ikke det målet. De 20 prosent minst aktive lå på moderat eller høy intensitet i 39 minutter. For de 20 prosent mest aktive var tallet 97 minutter.

Undersøkelsen, som er gjort av Høgskulen på Vestlandet, viste også at barna var klart mer aktive i ukedagene, når de var i barnehagen, enn når de var hjemme med foreldrene. Guttene var mer aktive enn jentene, og de eldste var mer aktive enn de yngste.

– Siden barnehagen er så viktig for fysisk aktivitet, ser vi et potensial for at barna kan bli enda mer aktive i barnehagetiden, sier professor Eivind Odland, som ledet prosjektet. Han påpeker at det er de minst aktive barna som særlig vil ha fordeler av økt aktivitet.

Saken fortsetter under annonsen