Ivar Martinsen er konserndirektør for bedriftskunder i If, og har jobbet på hjemmekontor siden midten av mars.

If

Dekker forsikringen skader på hjemmekontoret?

Publisert: 16. april 2020 kl 09.02
Oppdatert: 16. april 2020 kl 09.02

If supplerer yrkesskadedekningen under koronasituasjonen for å sikre at alle ulykker som skjer på hjemmekontoret er dekket.

Denne løsningen passer arbeidshverdagen og -forholdene for dem som har flyttet arbeidet sitt til hjemmet

Tilpasningen er i første omgang på 60 dager, og uten at det koster noe ekstra.

 – Yrkesskadeforsikringen skal jo egentlig gjelde om du skader deg i arbeid, på arbeidsstedet i arbeidstiden. Alle disse begrepene blir jo fort litt flytende slik mange av oss har det akkurat nå, sier Ivar Martinsen, konserndirektør for bedriftsmarkedet i If.

Nå dekkes lunsjen

Før korona ville du bare for eksempel bare være dekket av yrkesskade mens du satt på arbeidsplassen din hjemme og jobbet, ikke når du tok lunsjen din på kjøkkenet. Det samme var tilfelle eksempelvis hvis du tok med telefonen ut i parken eller skogen ut for å ta et video- eller telefonmøte med kollegaer.

If vil sørge for at ulykker som skjer på hjemmekontoret er omfattet av bedriftens forsikringsløsning uten ekstra kostnader for kunder som har yrkesskadeforsikring i If. 

Saken fortsetter under annonsen

 – Det betyr at du kan være trygg på at du har en god forsikring også når du beveger seg inn på kjøkkenet for å lage lunsj til seg selv og barna, driver hjemmeundervisning eller tar en pause, uansett hvor du befinner seg i boligen og når på døgnet det skjer, sier Martinsen.

Endringene er tilbakevirkende fra 12. mars i år, altså fra den dagen myndighetene anbefalte folk å jobbe hjemmefra.

Mange hjemmejobber

I en fersk undersøkelse YouGov har gjort på oppdrag for If, svarer én av tre spurte at de har jobbet hjemmefra under koronasituasjonen. Et landsrepresentativt utvalg på 1010 personer har deltatt i spørreundersøkelsen, som ble gjort i påskeuken.

Ulykkesdekningen gjelder ikke for oppgaver som ikke er knyttet til arbeidshverdagen, for eksempel hvis du steller i hagen eller vasker huset.

Om bedriften også har eiendomsforsikringen hos If, så dekker selskapet datamaskin og annet kontorutstyr som midlertid er tatt med hjem til hjemmekontoret.

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no