Skatteetaten vil sende ut skattemeldingen for 2019 på forskjellige datoer fra 18. mars til 31. mars. Til sammen vil 4,9 millioner skattytere motta skattemeldingen.

Skatteetaten.

Fra i dag får de første tilgang på skattemeldingen

Camilla Skjær Brugrand
Publisert: 18. mars 2020 kl 08.48
Oppdatert: 18. mars 2020 kl 08.49

Skatteetaten vil som planlagt sende ut skattemeldingen på forskjellige datoer, fra i dag av og frem til 31. mars.

På grunn av koronautbruddet er alle publikumsmottakene på skattekontorene stengt inntil videre og telefonveiledning vil også skje fra hjemmekontor.

– Dette gjør vi for å forhindre ytterligere smitte av koronaviruset og samtidig sørge for at Skatteetaten så godt som mulig opprettholder sine kritiske tjenester, forteller skattedirektør Hans Christian Holte i en melding.

Ny skattemelding

Skatteetaten vil sende ut skattemeldingen for 2019 på forskjellige datoer fra 18. mars til 31. mars. Til sammen vil 4,9 millioner skattytere motta skattemeldingen.

– Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post eller SMS fra Skatteetaten. Det er dermed ingen grunn til å logge seg på før du får beskjed fra oss, forteller skattedirektøren.

Saken fortsetter under annonsen

Om lag tre millioner skattytere får en helt ny og enklere skattemelding i år.

– I år vil også skattemeldingen hjelpe deg. Den nye skattemeldingen gir deg veiledning og hjelp underveis mens du er logget inn i løsningen, påpeker Holte.

Selv om de fleste lønnstakere og pensjonister i år får en helt ny skattemelding, vil noen motta skattemeldingen i gammelt format.

Næringsdrivende, deres ektefeller og de som får skattemeldingen på papir, mottar den i det formatet de kjenner fra før. De vil få skattemeldingen fra 31. mars enten digitalt eller på papir i postkassen.