Helse- og omsorgsminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvåg er i løpet av mandag plutselig blitt veldig fornøyd med Oslo kommunes koronatiltak. 

Terje Pedersen / NTB

Guldvog og Høie: Glade for Oslo-tiltak

NTB
Publisert: 29. september 2020 kl 06.00
Oppdatert: 29. september 2020 kl 08.19

På en pressekonferanse mandag kveld la byrådsleder Raymond Johansen fram nye koronatiltak i Oslo, men byrådet i hovedstaden fulgte ikke alle anbefalingene til Helsedirektoratet.

– Det er vår rolle som Helsedirektorat å gi råd til både kommunene og staten om hvilke tiltak som er nødvendig for å få kontroll. Det er det vi har gjort i denne situasjonen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK.

Helsedirektøren sier videre at han ser at kommunen har valgt en litt annen tiltakspakke enn det direktoratet har anbefalt for å få ned smitten.

– Jeg har tillit til at de har gjort grundige og gode vurderinger, og jeg mener også det er viktig at tiltakene som iverksettes i Oslo, er godt forankret i kommunen, sier Guldvog, som beskriver samarbeidsklimaet med Oslo kommune som godt, selv om det er temperatur.

– Jeg registrerer at de velger en litt annen pakke. Jeg vil jobbe sammen med Oslo kommune i tiden framover slik at vi i fellesskap kan nå det som er vårt felles mål, sier han videre.

Jeg vil takke byrådet for at de nå kommer med en samlet tiltakspakke som er god og tilstrekkelig for å håndtere smittesituasjonen nå

Høie: – Jeg stiller meg 100 prosent bak tiltakspakken til Oslos byråd

Helseminister Bent Høie er også fornøyd med tiltakspakken Oslos byråd la fram mandag, til tross for at kommunen ikke følger alle anbefalingene til Helsedirektoratet.

– Jeg stiller meg 100 prosent bak pakken Oslos byråd nå har lagt fram, sa helseminister Bent Høie (H) til da han møtte pressen mandag kveld.

– Jeg vil takke byrådet for at de nå kommer med en samlet tiltakspakke som er god og tilstrekkelig for å håndtere smittesituasjonen nå, sa Høie. 

At byrådet valgte å se bort fra flere av Helsedirektoratet – og Høies – anbefalinger, er underordnet det faktum at det faktisk kom en ekstra tiltakspakke, mener statsråden. 

Selv om helseministeren etter helgens og mandagens hardkjør mot Oslo kommune, nå virker «såre fornøyd» med de tiltakene kommunen har innført, avviser at han gikk for langt for å få Oslo til å innføre koronatiltak – noe byrådsleder Raymond Johansen mener at han gjorde. 

– Det synes jeg ikke jeg har gjort, sier Bent Høie.