At den Høyre-ledede regjeringen tildelte jobben som ny direktør i Fiskeridirektoratet til Frank Bakke-Jensen (H) får flere til å reagere. 

Håkon Mosvold Larsen / NTB
 
 

 

Opposisjonen ber om redegjørelse om ansettelsen av Bakke-Jensen som fiskeridirektør

Publisert: 20. oktober 2020 kl 08.42
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.55

– Jeg er bekymret for integriteten til direktoratet, sier Arbeiderpartiets fiskeripolitiske talsperson, Cecilie T. Myrseth, til Klassekampen.

– Det er mange ting som skurrer og som gjør at vi er nødt til å få en redegjørelse for Stortinget, legger hun til.

21. september ble det klart at Bakke-Jensen fikk jobben. Næringsminister Iselin Nybø (V) hadde da overtatt ansvaret for ansettelsesprosessen, som opprinnelig lå hos fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H). Ingebrigtsen er en venn av Bakke-Jenssens kone og erklærte seg inhabil etter at Bakke-Jensen fortalte ham at han planla å søke på stillingen, skriver Klassekampen.

Fremskrittspartiets Bengt Rune Strifeldt og SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes reagerer også.

– Vi må finne ut om dette er kameraderi og om man her har sittet rundt regjeringens bord og tildelt hverandre maktposisjoner, sier Fylkesnes.

– Dette er fremgangsmåter og metoder som foregår i regimer som vi ikke ønsker å sammenligne oss med, sier Strifeldt.

Fristen for å søke jobben som fiskeridirektør gikk opprinnelig ut 10. mai i år, men ble forlenget til 2. juni. Bakke-Jensen søkte ikke før 17. juni. Ifølge Klassekampen satt andre kandidater da allerede i finaleintervjuer.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no