Byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Foto

Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo oppretter egen byråd for arbeid og integrering

Publisert: 11. juni 2020 kl 11.40
Oppdatert: 11. juni 2020 kl 11.40

Fra torsdag er en ny byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester på plass i Oslo. Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) skal lede den nye avdelingen.

Hansen har vært byråd for kultur, idrett og frivillighet siden 2015. Hun blir erstattet av Omar Samy Gamal fra SV, som tidligere var byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

Samtidig er samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) utnevnt til byråd for byutvikling fordi hans partifelle Hanna Marcussen er i foreldrepermisjon.

Det er koronakrisen som har gjort det nødvendig å opprette den nye byrådsavdelingen, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Vi legger bak oss den første fasen i håndteringen av koronautbruddet og beveger oss nå fra en helsekrise til en økonomisk krise med rekordhøy arbeidsledighet. Med endringer av arbeidsområder styrker vi byrådet og posisjonerer oss enda bedre til å løse de store utfordringene vi står overfor, sier han i en pressemelding.

Lan Marie Berg (MDG) vil være tilbake som byråd for miljø og samferdsel fra mandag 3. august. Fram til da vil Hermstad lede både byrådsavdelingen for miljø og samferdsel og avdelingen for byutvikling

 

Saken fortsetter under annonsen