Statkrafts bygging av vindprosjektet Ventos de Santa Eugenia i Brasil kan starte, etter at kontrakten om turbinleveranser nylig er inngått med tyske Nordex.

Foto
Fredrik Hagen / NTB
 
 

 

Statkrafts nye vindprosjekt i Brasil klart for bygging

Publisert: 12. oktober 2020 kl 10.37
Oppdatert: 12. oktober 2020 kl 10.37

Prosjektet er Statkrafts største i sitt slag i Sør-Amerika og vil doble selskapets produksjonskapasitet for fornybar energi i Brasil, opplyser selskapet i en pressemelding.

Det 519 megawatt store vindprosjektet består av 91 vindturbiner fordelt på ti vindparker i delstaten Bahia, der Statkraft allerede har tre vindparker fra før.

De gode vindforholdene i området gjør at prosjektet vil produsere nærmere 2,3 milliarder kilowattimer fornybar energi per år, nok til å forsyne mer enn 1,1 millioner brasilianske hjem med strøm.

Prosjektene omfatter begrenset kjøp av land, og ingen flytting av mennesker eller negative effekter på biologisk mangfold. Statkraft vil for øvrig gjennomføre aktiviteter knyttet til utdanning og forbedring av infrastruktur i lokalsamfunnene nærmest prosjektområdet.

Det samlede investeringsbeløpet er cirka 4,2 milliarder kroner, og prosjektet skal stå ferdig i juni 2023. Byggestart er planlagt i januar 2021, og de første vindturbinene er ventet å levere fornybar kraft fra september 2022.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no