Samfunn

Den australske regjeringen og statsminister Scott Morrison gir opp målet om å vaksinere alle landets innbyggere mot covid-19 innen året er omme. Årsaken er en anbefaling om å ikke lenger vaksinere folk under 50 med vaksinen til AstraZeneca.

Australia gir opp vaksinemål

Australia gir opp målet om å vaksinere alle landets 26 millioner innbyggere før året er omme, skriver Reuters.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken er en anbefaling om at alle under 50 år skal vaksineres med vaksinen fra Pfizer/Biontech, og ikke AstraZeneca, ifølge nyhetsbyrået.

Den australske regjeringen, som hadde satset på å primært vaksinere med AstraZeneca-vaksinen, har ikke satt noen nye mål for vaksineringsprogrammet, skriver statsminister Scott Morrison på Facebook søndag.

– Selv om vi gjerne skulle sett at disse dosene ble satt innen året er omme, er det ikke mulig å sette slike mål, gitt usikkerheten, skriver han.

Myndighetene i Canberra endret anbefalingene sine torsdag, etter at EUs legemiddeltilsyn EMA gikk inn for at blodpropper med lavt antall blodplater bør føres opp som en svært sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen. EMA anbefaler imidlertid fortsatt bruk.

Australia, som forsøker å skaffe seg dobbelt så mange doser av Pfizer-vaksinen, hadde opprinnelig mål om å ha vaksinert hele befolkningen innen november.

Vaksineringen i landet begynte langt senere enn i enkelte andre land, delvis fordi landet har hatt relativt lite smitte, med litt under 29.400 registrerte tilfeller og 909 dødsfall blant koronapasienter siden pandemien nådde landet.

Powered by Labrador CMS