Reformen av taxinæringen innført i fjor høst kan få kort levetid om Senterpartiet får viljen sin. 

Foto
Vidar Ruud / NTB
 
 

 

Marit Arnstad lover å «snu hver stein» for å reversere taxireformen

Publisert: 6. april 2021 kl 09.09
Oppdatert: 6. april 2021 kl 09.09

– Jeg snakker med fortvilte taxisjåfører som innser at de må gi opp levebrødet. Regjeringen ødelegger en hel næring under en pandemi, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet til Adresseavisen.

Fra 1. november i fjor ble reglene for å kjøre drosje her i landet liberalisert. Det er ikke lenger krav om at man må tilhøre en taxisentral, det blir lettere å ha sjåførjobben som bijobb, og kommunene kan ikke lenger sette tak på hvor mange drosjer det skal være.

Vil rydde opp

Arnstad sier til Adresseavisen at hun lover at Sp vil «snu hver stein» for å «rydde opp» i reformen dersom de får muligheten etter høstens valg.

– Vi vil se på mulighetene som finnes til å gjøre endringer som sikrer at folk fortsatt kan ha det som levebrød, altså heltidsjobb. Da er det flere ting du kan gjøre som kan påvirke løyveantallet, som å kreve driveplikt, tilknytning til sentral, og en kjentmannsprøve. Hun sier saken også vil bli viktig i eventuelle regjeringsforhandlinger.

Støre enig

– Dette er en av grunnene til at vi mener den borgerlige regjeringen må bort. Vi vil stå hardt på i forhandlingene for å få gjennomslag med andre partier, og vi mener det er mange argumenter som også bør tiltale Ap her, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen

I november i fjor sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB at reformen av taxinæringen kan få kort levetid.

– Det frislippet som regjeringen gjennomfører nå, frykter jeg vil gi dårligere arbeidsvilkår for sjåførene, et uoversiktlig taxitilbud i byer og distrikter og i sum bli dårligere for kundene, sa Støre da.