Gjengen bak DigiUng kunne juble over å ha mottatt Digitaliseringsprisen.

Foto

Khan Le/Digdir

DigiUng vant Digitaliseringsprisen

Publisert: 1. juni 2023 kl 09.48
Oppdatert: 1. juni 2023 kl 09.48

– DigiUng er en svært verdig vinner. Vi vet at unge mennesker trenger gode digitale tjenester, kanskje mer enn noensinne, og aktørene bak DigiUng har gjort en stor jobb med å samle og forenkle tilbudet, sier juryformann Olav Skarsbø i Digitaliseringsdirektoratet.

I alt 20 offentlige digitaliseringsprosjekter ble nominert til årets pris. Til slutt stod det mellom Mattilsynets nye eksportløsning for fisktjenestepensjonsløsningen til Skatteetaten og Helsedirektoratet og Bufdirs DigiUng-satsing.

Onsdag ettermiddag var det sistnevnte som kunne juble etter å ha blitt stemt fram av deltakerne på Digitaliseringskonferansen 2023, melder Digitaliseringsdirektoratet.

Én inngangsport for ungdom

Bak DigiUng-prosjektet står Helsedirektoratet og Bufdir, og med på laget har de over 70 virksomheter fra statlig, kommunal, privat og frivillig sektor. Sammen sørger de for at ungdom mellom 13 og 20 år får én inngangsport til kvalitetssikret informasjon, digitale hjelpetjenester og svar på viktige spørsmål.

Adélie Dorseuil startet opp DigiUng i 2014, og koordinerer i dag et titalls prosjekter via programkontoret til DigiUng.

– DigiUng begynte som en liten papirtegning av en tanke om å samordne digitale tjenester for ungdom. De første årene møtte vi mange utfordringer og fikk høre at ambisjonene våre var for store og urealistiske. Nå er vi på et helt annet sted, sier hun til DigDirs nettsted.

Saken fortsetter under annonsen

DigiUng har samlet en stor mengde tjenester og informasjon rettet mot ungdom. Nylig har Regjeringen bestemt at ung.no skal være statens primære kanal for dialog og digitale tjenester rettet mot barn og unge, på tvers av sektorer og tjenesteområder.

Kobler sammen ungdomstilbud

For selv om det finnes en god del tilbud for unge mennesker, har tilgjengeligheten vært for dårlig. Med fragmenterte tjenester og konkurrerende informasjonskilder, er terskelen for å bruke offentlige tjenester høy for mange unge mennesker.

På ung.no kan ungdom få svar på spørsmål og finne hjelp og informasjon trygt og enkelt, heter det fra juryen bak Digitaliseringsprisen.