1337_3d_avis.jpg

Møter uventet mye motstand

Publisert: 4. oktober 2013 kl 11.23
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

19. juni ble politianalysen overrakt justisminister Grete Faremo. Politidirektør Odd Reidar Humlegård satt selv i utvalget og sluttet seg til rapportens klare anbefalinger om endring i politiets strukturelle oppbygging. Først nå er høringsrunden over. Den avdekker et gryende opprør mot rapportens konklusjon om reduksjon i antallet politidistrikter.

Fylkesmann i Oppland Kristin Hille Valla er kritisk til en reduksjon fra dagens 27 politidistrikt til foreslåtte 6 regioner som anbefales i analysen. I sin høringsuttalelse løfter hun frem flere mangler ved rapporten. 

«Det viktigste er at politiet har nærhet til befolkningen. Politianalysen har en betydelig svakhet i at responstid ikke er modellert. Vi mener det er nødvendig å opprettholde en desentralisert struktur i politiet. Vi tror det er en stor fordel både for etterforskning og politioperative oppgaver at politiet har god lokalkunnskap», heter det i uttalelsen. 

– Regionsmodellen vil føre til ett ekstra forvaltningsnivå, det vil redusere muligheten for kontroll og føre til mer byråkrati. Etter 22. juli er det blitt klart at ingen kan håndtere en krise alene. Det er dermed viktig at politiet er organisert på en slik måte at de kan inngå i krisehåndtering sammen med andre parter i et fylke, sier fylkesmann Valla til Ukeavisen Ledelse. 

Du kan lese resten av denne artikkelen i e-avisen nå på app.ukeavisenledelse.no. Hvis du ikke allerede abonnerer, får du prøve gratis i fem dager.
Saken fortsetter under annonsen
factbox_212
søn 20.02.2022 23:47
Ukens Utgave e-avis-boks