Foto

AP Photo/Elaine Thompson

Nasjonalgarden skal bistå med trygdeutbetaling i Washington

Publisert: 12. juni 2020 kl 09.00
Oppdatert: 12. juni 2020 kl 09.00

Administrasjonen i Washington sliter med store problemer og forsinkelser i utbetalingene, etter at svindlere tidligere i år tappet budsjettet for mellom 5,3 og 6,3 milliarder kroner.

For å få fortgang i behandlingen av søknader og utbetalinger, har guvernør Jay Inslee gitt grønt lys til å kalle inn personell fra nasjonalgarden.

Hva soldatene konkret skal bistå med, er ennå ikke kjent, men de vi for det meste bli plassert bak skrivebord og bistå med å sjekke identitet og bakgrunn til dem som søker støtte.

Delstaten innså i mai at det var utbetalt milliarder av kroner til titusenvis som ikke var berettiget til arbeidsledighetsstøtte. Hvor pengene til slutt tok veien, er også usikkert.

Koronapandemien har kastet over 44 millioner amerikanere ut i arbeidsledighet, og myndighetene i Washington erkjenner at de delvis mistet kontroll over utbetalingene.

Internasjonale bander skal ha utnyttet situasjonen og ved hjelp av hacking sikret seg tilgang til personopplysninger til et stort antall amerikanere. Dette ble senere utnyttet til å svindle myndighetene.

 

Saken fortsetter under annonsen