TicketMobile-gründer Stina Birkeland, som er kåret til årets kvinnelige gründertalent, drar til Istanbul for å møte investorer.

Årets kvinnelige gründer i Norge til utlandet for å skaffe investorer

Publisert: 7. november 2013 kl 10.46
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

– Det er en stor utfordring å skaffe tidligfase-kapital og riktig investor i Norge. De siste årene har det vært kapital tørke på såkornsfond i Norge. Dette gjør det vanskeligere og mer utfordrende for selskaper som TicketMobile AS, sier Birkeland i en pressemelding.

– Det å være gründer byr på utfordringer, i Norge som i andre land, og tidligfasekapital er en knapphetsressurs, sier generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venturekapitalforening (NVCA).

– De siste såkornfondene ble reist i 2006–07, men de er nå tomme for kapital til nyinvesteringer. Det er imidlertid lys i enden av tunnelen, påpeker Traaseth: – Stortinget har vedtatt to nye såkornfond på til sammen en milliard kroner, som etableres i 2014. Vi har også store forventninger til at den nye regjeringen følger opp Sundvolden-erklæringen der ytterligere såkornfond spesifikt er nevnt.

TicketMobile-grunderen Stina Birkeland setter nå kursen mot Istanbul for å treffe nye investorer. Hun reiser sammen med en delegasjon fra Innovasjon Norge. Med på turen en også representanter fra den nye regjeringen og det norske kongeparet. Stina Birkeland er spent og har store forventninger til Tyrkiske investorer.

Saken fortsetter under annonsen
Fakta
søn 20.02.2022 23:47
Om Grunder Stina Birkeland: Stina Birkeland (33) er vokst opp i Kristiansand med amerikansk mor. Hun har en Bachelor of Science, Business Administration and Hospitality Management Fra Lausanne i Sveits og hun har jobbet flere år i hotellbransjen i selskaper som Scandic Hotels, Mariott og sist som salgsdirektør i Radisson Hotels. I 2012 sa hun opp sin godt betalte jobb for å satse 100 prosent som grunder. Birkeland er også styremedlem i Mobile strategy faggruppe i Den norske dataforening. Om TicketMobile AS: TicketMobile lanserer snart nye og enkle verktøy for arrangører og billettkjøpere. Kunder kan enkelt kjøpe billetter gjennom en egen mobil-app. Her lagres alle billetter og de kan enkelt vises frem når en skal delta på et arragnement. Med billettene følger det også veibeskrivelse og informasjon om enkleste kollektivtransport. TicketMobile har fem ansatte i India og en prosjektleder i Norge, og har fått støtte fra innovasjon Norge. Stina Birkeland og Ticket Mobile holder til i Gründergarasjen hos IT Fornebu i Oslo.