Ledelse

– Jeg er glad for at Sandefjord kommune nå har bestemt seg for å gå igjennom sitt system, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen – her på besøk hos Engebråten skole før jul.

– Målstyringen i skolen har gått for langt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen starter ryddesjau.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Klassekampen mener kunnskapsministeren at målstyringen har gått for langt i skolen. Nå vil han sørge for at lærere skal få bruke mer tid med elevene, og mindre tid på rapportering.

– Jeg er glad for at Sandefjord kommune nå har bestemt seg for å gå igjennom sitt system, og for at ingen lærere mister jobben, sier Røe Isaksen til avisen.

Han ble bombardert med spørsmål om nettopp Sandefjord i onsdagens spørretime i Stortinget.

Høyrestyrte Sandefjord har blitt et symbol på et målesystem i skolen, og blå kommuner som Oslo, Stavanger og Bærum har innført lignende systemer.

Ifølge kunnskapsministeren er ikke dette regjeringens politikk.

– Jeg vil minne om at kommenene selv har frihet til å utforme mye av sin skolepolitikk. Dette er ikke en modell det er aktuelt for regjeringen å pålegge andre å følge, sier han til Klassekampen.

Han vil nå ta grep for å sikre at det ikke brukes mye tid på unødvendig rapportering i skolen. Spesielt det han kaller tidstyver. Da skal lærerne få mer tid til elevene, og bruke mindre tid til å skrive rapporter til kommune og stat.

– Målstyringsregimet i mange deler av offentlig sektor har blitt for detaljert, for omfattende og i mange tilfeller motstridende. Det er det ingen tvil om, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS