Ledelse

Ville du satt World of Warcraft på CV-en?

Michael Scrage, forfatter av boken Serious Play, stiller spørsmålet.

Publisert Sist oppdatert

Å ha talent for mer enn det du jobber med, kanskje en fritidsaktivitet hvor du både får brukt dine sosiale ferdigheter og konkurranseinstinktet, blir gjerne sett på som et pluss i arbeidslivet. Det er ikke «feil» å flagge sin interesse for golf. Det konstaterer Michael Schrage i et blogginnlegg hos Harvard Business Review.

Schrage jobber med forskning ved MIT Sloan School´s Center for Digital Business og er forfatter av boken Serious Play. Han viser at det regnes som positivt å drive med det som har ord på seg for å være seriøse spill, herunder golf. Han stiller imidlertid spørsmål ved om en som er aktiv i internettbaserte dataspill som inkluderer rollespill, som World of Warcraft eller Grand Theft Auto Online, vil få samme anerkjennelse blant arbeidsgivere.

Hans eget svar er «antagelig ikke». Han viser til en artikkel i The Wall Street Journal som illustrerer ambivalensen til spillferdigheter. Det er bare noen få som inkluderer spillerfaring på LinkedIn-profilen sin. Andre utelater bevisst spillerfaring fra CV-en. En lederrekrutterer sier til avisen at ingen av hans klienter har inkludert spillerfaring når de har søkt jobber.

Michael Schrage gir ikke noe svar på om det er lurt å inkludere spillerfaring på CV-en eller ikke, men han stiller noen spørsmål ved dagens praksis. Selv mener han at de negative holdningene til dataspill reflekterer et snobbete og elitistisk syn. Han mener at de kognitive og sosiale ferdighetene som kreves i komplekse dataspill med mange spillere kan være like sofistikerte og utfordrende som de ferdighetene som kreves i et slag poker eller bridge.

Powered by Labrador CMS