Ledelse

– En bransje med ekstremt høy sigarføring

– Lønninger, velferdsgoder og byråkrati har est ut i oljebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder i MRC Teamtrade, Anders Landa forteller til Dagens Næringsliv at han ble rystet da han kom tilbake til oljeindustreien etter flere år i byggebransjen.

Oljeprisen har beveget seg nær 40 dollar fatet, og kostnadskutt, effektivisering og standardisering preger den norske oljebransjen. Men byråkratiet vokser, hevder Landa:

– Jeg blir provosert av kravmentaliteten i oljebransjen. De har så mange goder. Det er ikke mulig i byggebransjen. I oljebransjen har en hytter, dyre flyreiser, teambuilding. Det er en bransje med ekstremt høy sigarføring. En har brukt penger ukritisk. En har bygd kontorer som ser ut som rene luksuspalasser, med kantiner som ser ut som flotte sentrumsrestauranter. En har lagt seg til råflotte vaner, sier han til Dagens Næringsliv.

Landa kritiserer også lønningene i bransjen, og hevder at markedet ikke tåler så høye lønninger.

– Forbedring

Bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri sier i en kommentar til avisen at oljeselskapene «sakte, men sikkert har begynt å krympe byråkratiet», og påpeker at det er mer åpenhet i dag blant oljeselskapene for å lytte til forslag fra leverandørene. Dokumentasjonsmengden står mer i stil med produktet.

Powered by Labrador CMS