Aktuelt

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Åpenhet for alle penga

I sommer besøkte kronprinsparet noen venner om bord på luksusyachten «Mia Elise». Der levde de nok i sus og dus, og spiste muligens russisk kaviar hver eneste dag. Pressen holdt på å gå fra konseptene fordi kronprins Haakon ikke vil si hvem de besøkte, eller rettere sagt hvem som spanderte turen på dem. Mediene forlanger nå at Kongehuset skal underlegges loven om offentlighet. Som om det hjelper hvis poenget er å få vite hvem kronprinsparet besøker i ferien sin. Martin Kolberg gjør det klart at våre kongelige så visst ikke skal underlegges noen offentlighetslov. Hvis noen hadde foreslått at de skal underlegges Kontroll- og konstitusjonskomiteen, hadde Kolberg neppe latt seg be to ganger.

Men nå har det dukket opp en ny alvorlig sak om manglende åpenhet. Aftenposten kan fortelle at tidligere SV-leder og statsråd, Erik Solheim, ikke vil svare på om han har forlatt SV til fordel for de grønne. Vi har riktignok hemmelige valg her til lands, men det kan da umulig gjelde for tidligere statsråder. Denne saken bør Martin Kolberg sette tennene i.

På jakt etter kjøtt

Nå er tiden da det viser seg at travle næringslivsledere ikke er så travle likevel. De gjør som Doppler, pakker med seg det aller nødvendigste og drar til skogs. Hvor de er og hva de holder på med, er det ingen som vet.

– Jens Ulltveit-Moe sitter på post et eller annet sted i en eller annen skog der det ikke er mobildekning og jakter på et eller annet dyr, sier hans sekretær.

Han har tapt såpass saftig på investeringene sine i det siste at han trenger å komme ut fra skogen med noe kjøtt for vinteren.

Tall som teller

Når de offisielle lesertallene for aviser og deres nettsteder offentliggjøres, gjelder det å grave fram noen tall, om mulig, som stiller egen publikasjon i et fremragende lys og skyver under teppet tall som ødelegger bildet. I år kunne Dagens Næringsliv fortelle at de er den eneste av de store avisene som øker på nett. Ikke så voldsomt imponerende egentlig når det viser seg hvor mye de store avisene øker på mobil. Men rett skal være rett, mobil er mobil og nett er nett.

Det som ikke nevnes i papiravisen er at lesertallet for den papiravisen de holder i hendene har sunket fra 252 000 til 226 000 lesere i løpet av året.

Det er så mange røde tall det skrives om for tiden, så det er ikke mer enn rett og rimelig at man ikke overbelaster egne lesere med for mange minus-tall.

Powered by Labrador CMS