Slik leser du kroppsspråk

Publisert: 26. mai 2015 kl 07.16
Oppdatert: 26. mai 2015 kl 12.46

Å lese kroppsspråk er selvsagt ikke en eksakt vitenskap, men følgende ti kroppslige viderverdigheter kan avsløre hva en person egentlig føler, skriver Business Insider.

1. Hevede øyenbryn: Bekymring, overraskelse eller frykt kan få  folk til å heve øyenbrynene sine. Så hvis noen gir deg komplimenter for din nye frisyre eller lekre antrekk med hevede øyenbryn, er det ikke sikkert at personen er helt oppriktig.

2. Stemmeleiet: Stemmebruken din viser graden av interesse. Når en samtale begynner, får gjerne spente kvinner en slags syngende stemme, mens menn ofte blir en smule mørkere i stemmeleiet. Stadig skiftende stemmelei tyder på interesse. 

3. Øyekontakt: Når du ser noen i øynene, gjør det noe med deg. En skummel fremmed som ser deg i øynene kan fremkalle frykt, men stirrer en du er forelsket i på deg, kan det skape tenning og romantikk. Eller tydde på vennskap og tillit. 

4. Løgn: I et forsøk på å virke ekstra ærlig, vil noen løgnere målrettet holde blikket en touch for lenge, slik at det blir litt ubehagelig.

5. Kryssede ben: Det signaliserer at folk er mentalt, følelsesmessig og fysisk lukket, noe som kan bety at de er mindre tilbøyelige til å endre posisjon i en forhandling.

6. Speilet kroppsspråk: Når to personer speiler hverandres kroppsspråk føler man gjerne en form for samhørighet. 

Saken fortsetter under annonsen

7. Smilet:  Et ekte smil kommer som regel med små smilerynker rundt øynene. Når du er falsk, så kommer ikke smilerynkene frem.

8. Latter: Noen som er mottakelige for din humor er mest sannsynlig interessert i deg. Latter signaliserer et ønske om et forhold, det være seg platonisk, romantisk eller vennskapelig. 

9. Tegn på lederskap: Det inkluderer en oppreist holdning, målrettet gange, tydelige håndbevegelser og generelt en åpen og ekspansiv kroppsholdning.

10. Risting på foten/skjelvende ben: Et ustø ben eller risting på foten kan signalisere angst og/eller irritasjon.

Kroppsspråk på norsk – 10 tegn du kan lære selv

 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen