Arbeidsliv

Slik leser du kroppsspråk

Du kan lære mye om menneskers intensjoner og følelser ut fra deres kroppsspråk, hvis du vet hva du skal se etter. Vi har samlet noen tips for å hjelpe deg å forstå bedre hva folk egentlig å forteller deg via kroppsspråket

Publisert Sist oppdatert

Å lese kroppsspråk er selvsagt ikke en eksakt vitenskap, men følgende ti kroppslige viderverdigheter kan avsløre hva en person egentlig føler, skriver Business Insider.

1. Hevede øyenbryn: Bekymring, overraskelse eller frykt kan få folk til å heve øyenbrynene sine. Så hvis noen gir deg komplimenter for din nye frisyre eller lekre antrekk med hevede øyenbryn, er det ikke sikkert at personen er helt oppriktig.

2. Stemmeleiet: Stemmebruken din viser graden av interesse. Når en samtale begynner, får gjerne spente kvinner en slags syngende stemme, mens menn ofte blir en smule mørkere i stemmeleiet. Stadig skiftende stemmelei tyder på interesse.

3. Øyekontakt: Når du ser noen i øynene, gjør det noe med deg. En skummel fremmed som ser deg i øynene kan fremkalle frykt, men stirrer en du er forelsket i på deg, kan det skape tenning og romantikk. Eller tydde på vennskap og tillit.

4. Løgn: I et forsøk på å virke ekstra ærlig, vil noen løgnere målrettet holde blikket en touch for lenge, slik at det blir litt ubehagelig.

5. Kryssede ben: Det signaliserer at folk er mentalt, følelsesmessig og fysisk lukket, noe som kan bety at de er mindre tilbøyelige til å endre posisjon i en forhandling.

6. Speilet kroppsspråk: Når to personer speiler hverandres kroppsspråk føler man gjerne en form for samhørighet.

7. Smilet: Et ekte smil kommer som regel med små smilerynker rundt øynene. Når du er falsk, så kommer ikke smilerynkene frem.

8. Latter: Noen som er mottakelige for din humor er mest sannsynlig interessert i deg. Latter signaliserer et ønske om et forhold, det være seg platonisk, romantisk eller vennskapelig.

9. Tegn på lederskap: Det inkluderer en oppreist holdning, målrettet gange, tydelige håndbevegelser og generelt en åpen og ekspansiv kroppsholdning.

10. Risting på foten/skjelvende ben: Et ustø ben eller risting på foten kan signalisere angst og/eller irritasjon.

Kroppsspråk på norsk – 10 tegn du kan lære selv

Powered by Labrador CMS