Arbeidsliv

13 karrieretips du kanskje ikke har hørt før

Er du lei av å få karriereråd som går på å «tenke utenfor boksen», «kom først og gå sist» eller «vær proaktiv»? Vel, her er 13 tips du ikke trenger å hyre inn en coach for å følge.

Publisert Sist oppdatert

Det er magasinet Business Insider som blant flere hundre ulike karrierefremmende råd, har valgt ut noen tips som du nok ikke har tenkt over – men som i all sin enkelhet virker fornuftige, skriver nettstedet Chef.se.

I all sin vanskelige enkelthet – her er 13 karrieretips du muligens ikke er bevisst på:

1. Ta ikke på deg for mye

Om du er neddynget i arbeid og alltid virker stressa, vil ikke sjefen eller kollegaene dine legge mer ansvar på dine slitne skuldre. Dermed risikerer du å gå glipp av å få ansvar for nye, spennende og morsomme prosjekter.

2. Bli en av «gjengen»

Bli med på fredagspils eller delta på felleslunsjer utenfor kontoret. Det er viktig – særlig hvis du er ny.

3. Gjør ting som ikke forventes av deg

Å være flink i sitt arbeid imponerer. Men d imponerer enda mer om du leverer noe som ikke er forventet at du skal fikse eller noe som ingen andre har tenkt på tidligere.

4. Respekter fellesområdene

Ja, de som roter til eller «tar over» fellesområdene, skaper dårlig stemning. Du bør for eksempel ikke steke makrell på kjøkkenet.

5. Hjelp andre

Det lønner seg alltid. Før eller senere.

6. Vit hva du er dårlig på

Vær bevisst dine svake sider, og prøv å ta i mot hjelp fra andre for å bli bedre.

7. Hjelp sjefen

Finn ut hva som er sjefens største problem – og løs det.

8. Vær takknemlig

Ikke la følelsen av at «jeg fortjener det» ta overhånd når du ønsker deg høyere lønn, nye oppgaver eller mer ansvar. Da går du fort sur, og det merkes. Fortsett å jobbe hardt, og vær takknemlig – da viser du også andre at du «fortjener det».

9. Se ikke bare oppover

Ikke se deg blind på titler og høyere lønn. Å bytte karriere sidelengs og dermed få ny kompetanse og erfaring, tar deg ofte lengre – og det skjer gjerne raskere enn hvis du kun vil klatre rett oppover.

10. Lær av kolleger

Mangler du kompetanse? Sjekk ut hvilke av dine kolleger som best behersker det du trenger. Observer, spør, kopier og lær deg å gjøre grene på din måte.

11. Vis andre at du setter pris på dem

Vær oppmerksom på andre, og lytt. Hvis du holder på med telefonen mens du snakker med andre eller deltar i møte, viser du for all verden at du har viktigere ting å bedrive.

12. Hold kontakt med gamle kolleger

Å ha kontakt med gamle kolleger viser seg ofte å være vel så verdifullt for din karriere som de kontaktene du har på jobben.

13. Skap god flyt

Vær smart, og finn ut hvordan du kan bidra i en prosess eller i et prosjekt for at jobben skal flyte så smertefullt og enkelt som mulig.

Powered by Labrador CMS