Samfunn

Aps helsepolitiske talsperson Torgeir Michaelsen mener det burde være mulig å halvere antibiotikabruken innen 2020 og synes derfor regjeringens plan om kutt på 30 prosent er for passiv.

AP tror på halvering av antibiotikabruken innen 2020

Ap slakter regjeringens antibiotikaplan. «Lavt ambisjonsnivå», «utilstrekkelig», «i seneste laget» og «feil tiltak»: Slik beskriver helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen, den nasjonale handlingsplanen mot antibiotikaresistens.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag lanserte helseminister Bent Høie (H) sine konkrete tiltak for å redusere bruken av antibiotika, nøkkelen til å bekjempe antibiotikaresistens. Men ifølge Micaelsen er det langt fra nok:

– Høie kan ikke ha forstått alvoret, skriver han i en pressemelding fredag.

Regjeringens mål er å redusere bruken av antibiotika med 30 prosent innen 2020.

– For defensivt, mener Micaelsen, og mener det er mulig å halvere bruken av antibiotika.

Selv om flere av tiltakene er «greie nok» mener han videre at de kommer i seneste laget, ikke har tilstrekkelig internasjonalt fokus og mangler tyngde, eller er direkte feilrettet.

Micaelsen etterlyser et kraftfullt tiltak som forbud mot å skrive ut resept før bakteriell infeksjon er påvist. Han mener også at regjeringen burde satt av langt mer enn fem millioner kroner til kampen for å få ned antibiotikabruken.

Powered by Labrador CMS