Ledelse

De 10 mest innflytelsesrike toppsjefene på Twitter

Publisert Sist oppdatert

De toppsjefene som får mest oppmerksomhet i sosiale medier – både rundt egen person og den merkevaren de representerer – er de som deler sine personlige visjoner, gir uttrykk for sine håp og ambisjoner og som engasjerer seg i følgerne sine. Dette ifølge David Dubois, assistant professor i markedsføring ved franske handelshøyskolen Insead.

I artikkelen «The Most Infuential CEOs on Twitter» på handelshøyskolens hjemmeside presenterer Dubois en twitter-indeks som er utviklet av «Young Promising Leaders of Twitter», Jecolia Tongzh, Edric Subur, Theodoric Phay and Amanda Ng har – med veiledning fra Dubois selv og Frederique Covington. Hensikten med indeksen er å måle hvor innflytelsesrike toppsjefer er på Twitter basert på data for engasjement (kvaliteten på toppsjefenes tweets) og volum (kvantitet). Målingene er gjort mellom januar og august 2015. I alt 100 sjefer er inne på listen. Dette er topp ti:

  1. Tim Cook, Apple
  2. Bill Gates (Bill & Melinda Gates Foundation)
  3. Elon Musk (Tesla Motors)
  4. Donald Trump
  5. Richard Branson (Virgin)
  6. Rupert Murdoch (21st Century Fox)
  7. Aaron Levie (Box)
  8. Ash Ashutosh (Actifio)
  9. Satya Nadella (Microsoft)
  10. Brian Chesky (Airbnb)

Mannen på toppen, Apples Tim Cook, er ikke blant dem som twitrer mest. Han har ifølge Dubois twitret bare 50 ganger i perioden, men han fikk nesten 2000 retweets per tweet, noe fagfolkene oppsummerer som «høy kvalitet» når det kommer til det å engasjere folk. Cooks tweets er gjerne korte og personlige. Han twitrer om kunder, takker gjerne staben ved store lanseringer etc. Bill Gates, som har rundt 15 ganger så mange følgere som Cook, får bare halvparten så mange retweets. Dette viser ifølge Duois at hemmeligheten er kvaliteten på twittermeldingene, ikke kvantitet.

Når Gates ligger så høyt oppe på indeksen som han gjør, mener fagfolkene det er fordi han driver en type veldedig arbeid som er populært og fordi han twitrer om håp rundt temaer som bekjempelse av sykdom og kvinners fremgang.

Powered by Labrador CMS