Europa

Pierre Moscovici er lite begeistret for George Osbornes plan om å kulle selskapsskatten.

Europeisk misnøye med britisk skattekutt

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av brexit-avstemningen foreslo den britiske har finansministeren George Osborne mandag å kutte selskapsskatten med fem prosentenheter, til 15 prosent.

Formålet med skattekuttet er å friste selskaper til å bli i landet selv om det forlater EU, sannsynligvis om i overkant av to år. Planene vekker harme hos den andre parten i skillsmissen, EU:

– Jeg syns ikke det er noen god idé å gå ned til 15 prosent, sier EUs økonomikommissær Pierre Moscovici til fransk radio, ifølge NTB.

Trekket er ikke helt overraskende, skal vi tro økonom i DNB Markets, Ole Kjennerud.

I forrige uke publiserte nemlig Reuters en artikkel der de viste til et internt memo skrevet av Pascal Saint-Amans, skattesjef i OECD, skriver han i sin morgenrapport mandag.

– Ifølge artikkelen skal Amans ha advart mot at britene kan komme til å kutte skattene ganske aggressivt, som kan gjøre at britene i økende grad betraktes som et skatteparadis. Sammenlignet med andre OECD-land er 15 prosent nokså lavt. De aller fleste har skattesatser på over 20 prosent men noen små land, som Irland (13) og Latvia (15), ligger lavere, påpeker Kjennerud.

I Storbritannia har finansminister George Osborne foreslått å kutte selskapsskatten med fem prosentenheter til 15 prosent.

Powered by Labrador CMS