Samfunn

Vil ha gjeldsregister: Administrerende direktør i Finans Norge Idar Kreutzer.

Finans Norge vil drive gjeldsregister

Finans Norge er positiv til regjeringens forslag om innføring av et gjeldsregister, og vurderer å søke om å få drive et slikt privat register.

Publisert Sist oppdatert

I flere runder har Finans Norge ønsket at det kommer på plass et gjeldsregister. I utgangspunktet ønsket finansnæringens organisasjon et offentlig register. Men den løsningen Barne- og familiedepartementet har falt ned på med et privat drevet register, er likevel noe organisasjonen støtter, skriver Finans Norge i en pressemelding i formiddag.

Tidligere i dag ble det kjent at regjeringen går inn for å opprette et privat gjeldsregister, og at dette forslaget nå er sendt på høring.

Vurderer å søke konsesjon

Finansnæringens interesseorganisasjon er ikke bare positiv til opprettelsen av et gjeldsregister, den vil også vurdere om å søke konsesjon for å drifte det.

– Det vil være naturlig for oss å vurdere om Finans Norge skal søke om å få konsesjon til å drifte gjeldsregisteret. I utgangspunktet vil vi stille oss positive til dette, men må selvsagt ta forbehold om at vilkår og finansieringsmodell gjør dette praktisk og formålstjenlig, sier administrerende direktør i Finans Norge Idar Kreutzer.

Personvern viktig

– Vi har ønsket oss et register som inneholder all gjeld, ikke bare usikret gjeld. Samtidig deler vi departementets syn på at det er denne gjelden som nok er den mest utfordrende, og derfor den gjelden det er viktigst at man raskt får på plass et register for. At det gis rapporteringsplikt til et slikt register er derfor bra, sier Kreutzer i pressemeldingen.

Finans Norge vil være opptatt av at et register skal ha høye krav til personvern, at informasjonen ikke skal brukes til noe annet enn formålet: nemlig å sørge for at privatpersoner som ikke bør få innvilget forbruksgjeld, heller ikke får innvilget slik gjeld. Det er viktig at registerets informasjon ikke brukes i andre former for kommersiell virksomhet eller videreselges til tredjeparter, heter det i pressemeldingen fra Finans Norge.

Powered by Labrador CMS