Arbeidsliv

Flest kvinner tar videreutdanning

Om lag 70 prosent av alle sysselsatte i Norge har en jobb som i stor grad krever at de lærer seg nye ting.

Publisert Sist oppdatert

SSB slapp i dag en rapport finansiert av Kunnskapsdepartementet, om voksnes muligheter for læring. Og resultatene viser at nesten 7 av 10 sysselsatte har arbeid som i stor grad krever at de lærer seg nye ting. Heldigvis opplever hele 8 av 10 at de har gode læringsmuligheter i jobben sin.

42 prosent i alderen 15 til 66 år, eller om lag 1,5 millioner mennesker, hadde i 2015 deltatt i ikke-formell opplæring, det vil si kurs, seminarer og konferanser der opplæring er hovedformålet.

Det er ofte bedriften som står for opplæringen. Og personer med høyere utdanning og personer i akademiske yrker og lederyrker deltar oftest i ikke-formell opplæring, ifølge SSB.

Det være færre som var innom det formelle utdanningssystemet de siste 12 måndene. 200 000, eller 9 prosent av sysselsatte over 25 år, tok videreutdanning i fjor. Og kvinnene var i flertall, med en andel på 58 prosent.

Kvinner har vært i flertall i udanningssystemet i lang tid, men i 2014 ble forskjellen mellom kvinner og menn mellom 15-66 år som har deltatt i formell utdanning det siste året litt mindre enn den var. Det skyldes at litt flere menn satte seg på skolebenken.

Powered by Labrador CMS