Ledelse

Halvparten av arbeidsgiverne vil ikke høre motforestillinger

Stadig flere fagfolk opplever at arbeidsgiver lukker ørene for kritiske innvendinger, viser fersk undersøkelse fra Lederne.

Publisert Sist oppdatert

Er din arbeidsplass åpen for dine innspill dersom det er faglig uenighet? For tre år siden svarte 64 prosent av deltagerne i undersøkelsen Norsk Ledelsesbarometer ja på dette spørsmålet. I år har andelen sunket til 54 prosent.

– Faglig integritet blir overprøvd av ensidige effektivitetskrav og lojalitetsregimer, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne i en pressemelding.

Norsk Ledelsesbarometer er en undersøkelse gjennomført av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) for arbeidstakerorganisasjonen Lederne blant nærmere 3000 mellomledere. Jan Olav Brekke mener å se ee endring i ledelseskultur som han beskriver som skremmende, og han mener at dette er noe som skjer på arbeidsplasser over hele landet akkurat nå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS