Ledelse

Ashok Vaswani

Indiske Ashok Vaswani foreslått i Telenor-styret

Største styrker: Utstrakt erfaring med asiatiske markeder og forståelse for digitalisering.

Publisert Sist oppdatert
Indiske Ashok Vaswani er foreslått som det tredje nye styremedlemmet i Telenor. 55-åringen er administrerende direktør i storbanken Barclays UK.

Telenor ASA opplyser dette i en børsmelding tirsdag morgen, ifølge NTB.

Vaswani har tidligere hatt flere lederstillinger i både Barclays og Citibank. Han har også bakgrunn fra Brysam Global Partners, et selskap lokalisert i New York med privatbankvirksomhet som spesialområde (se tekstboks).

Han regnes også som en relativt teknologi-kompetent leder. I dette intervjuet med ham i Telegraph fra 2014, hvor han omtales som "Barclays coming man", demonstrerer han en egen digital tjeneste inni meldingsappen WhatsApp for avisen.

– Vi ønsker å å gjøre banktjenester mer tilgjengelige for alle, hevdet han.

Store utskiftninger i styret

Mandag opplyste Telenor at Siri Beate Hatlen (59) og Jacob Aqraou (43) er foreslått som de to øvrige nye styremedlemmene i Telenor ASA.

De tre er foreslått som erstattere for Frank Dangeard, Marit Vaagen og Burckhard Bergmann, som alle har bedt om å få tre ut av styret.

Telenor har fått sterk kritikk for sin håndtering av bekymringsmeldinger om korrupsjon i russiske Vimpelcom, som det eier 33 prosent av. Granskerne i advokatfirmaet Deloitte mente både konsernsjef, styret og næringsministeren ble informert altfor sent. Både ledelsen og styret i Telenor har lovet å lære av saken.

Ashok Vaswani

Begynte i Barclays i 2010. Var før det partner i Brysam Global Partner, et private equity-selskap i New York som har spesialisert seg på oppbygging av varehandel i fremvoksende økonomier.

Vaswani har jobbet 20 år med i forskjellige asiatiske markedet gjennom engasjement i banken Citigroup og han har vært konsulent for AF Ferguson.

Vaswani har studert økonomi på Bombay University (I dag Mumbai University) og har etterutdanning fra Instutute of Chartered Accountants og India og Institute of Chartered Secretaries of India.

Han er grunnlegger av den veldedige stiftelsen Lend-a-Hand som jobber for å fremme økonomisk utvikling i India.

Powered by Labrador CMS