Samfunn

Innovasjon Norge kan få reiselivs-konkurranse

Samme dag som direktøren skal holde sin årlige innovasjonstale, utfordres Innovasjon Norge om makten over markedsføringen av Norge som reiselivsdestinasjon.

Publisert Sist oppdatert

I dag holder Anita Krohn Traaseth sin årlige innovasjonstale. Der kommer reiselivsbransjen til å trekkes fram som en viktig nøkkel til ny vekst i landet.

Mens Traaseth gjør sine siste forberedelser og landets mange reiselivsbedrifter venter på næringsminister Monica Mælands nye reiselivsmelding som nå er utsatt til høsten, melder Finansavisen at landets største reiselivsbedrifter satser på egenhånd og etablerer Forum for reiselivet (FFR) som en ny pådriverorganisasjon for norsk reiseliv.

FFR utfordrer dermed blant annet Innovasjon Norge som markedsføringslokomotiv for norsk reiseliv i utlandet. Blant annet er Innovasjon Norges egen reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin hentet inn som ny FFR-direktør.

– Vi ønsker rett og slett et bedre grep i styringen av norsk reiselivsindustri enn det vi har hatt til nå, sier nestleder i FFR, Helge Otto Mathisen til Finansavisen.

Han påpeker at FFR ikke har noen umiddelbare planer om å overta Innovasjon Norges rolle, men ifølge Finansavisen legger han ikke skjul på at de ønsker større innflytelse på hvordan dagens midler blir brukt.

I september skrev Finansavisen at næringsminister Monica Mæland vurderer å frata Innovasjon Norge ansvaret for å markedsføre Norge i utlandet. Deres profileringsbudsjett på 231 millioner kroner kan altså gå til noen andre, dersom næringsministeren følger opp denne tankegangen.

Den varslede stortingsmeldingen om reiselivssektoren i Norge er utsatt i påvente av en rapport om hvordan markedsføringen av norsk reiseliv best kan forvaltes som Mæland har bestilt. Rapporten skal ifølge Finansavisen være klar i slutten av juni. Så kommer stortingsmeldingen i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS